پرتوی از سیره عملی و اخلاقی رسول اکرم (ص)

ساخت وبلاگ

باسمه تعالی

پرتوی, از سیره, عملی, و اخلاقی, رسول, اکرم, (ص)

 

1-پاکی و آراستگی

آراستگی و پاکی سر و صورت و لباس مورد تاکید اسلام است و خداوند زیبایی را برای بندگان می پسندد و ژولیدگی را برایشان روا نمی دارد . رسول, خدا (ص) از نظر لباس، موی سر و صورت ، بسیار آراسته بود. در آینه نگاه می کرد و موی سرش را شانه می زد و اگر آینه نبود در ظرف آب نگاه می کرد و موی سر خود را مرتب می ساخت.

 

2-مسواک زدن

بهداشت دهان و دندان از عوامل مهم تامین سلامتی است . پیامبر عزیز ما به مسواک اهمیت ویژه ای می داد. پیوسته دندان های مبارکش پاک و سفید بود و دوستان خود را به مسواک کردن توصیه می نمود. ایشان همیشه پیش از خواب مسواک می زد و وقتی از خواب بیدار می شو ابتدا مسواک می زد.  او فرموده است اگر بر امتم دشوار نبود آنان را امر می کردم که در هر نماز مسواک بزنند . چرا که مسواک ، هم دهان را پاکیزه می کند و هم سبب رضایت پروردگار است.

 

3-عطر آگینی

خوش بویی و استفاده از عطریات موجب نشاط روحی می شود و برای دیگران نیز مسرت و نشاط می آورد. پیامبر بزرگ اسلام (ص) همواره از مواد خوشبو کننده استفاده می کرد . چنانچه هرگاه از راهی عبور می کرد و دیگران به آن جا می رسیدند به واسطه بوی عطر ایشان می فهمیدند که آن حضرت از این جا عبور کرده است .

 

4-سخن گفتن

آن حضرت کم حرف و نرم گفتار بود و در وقت حرف زدن بیهوده نمی گفت و سخنش مانند جواهر به رشته کشیده بود .

عایشه می گوید:سخن پیامبر کوتاه بود و با کلمات جامع سخن می گفت ، نه کم و نه زیاد. بین دو جمله توقفی داشت تا شنونده درک کند. از همه مردم خوش نواتر بود، بیشتر سکوت می کرد و جز به هنگام نیاز سخن نمی گفت، حرف ناروا نمی زد، اگر ناگزیر بود مطلب ناپسندی را بگوید با کنایه می فرمود. از روی خیرخواهی و نصیحت سخن می گفت.

 

5-آداب غذا خوردن

سیره, پیامبر اعظم (ص) در باره خوردن و آشامیدن و احترام به نعمت ها ، بسیار جالب و آموزنده است.  از اسارت شکم پرستی آزاد بود و از پرخوری پرهیز داشت. هرغذایی که فراهم بود تناول می کرد. چون سفره گسترده می شد بسم الله می گفت. بیشتر اوقات برای غذا خوردن دو زانو می نشست همانگونه که نمازگزار می نشیند و می گفت : من بنده ام و همانند بنده می نشینم و همچون بنده غذا می خورم . هرگز از غذا نکوهش نمی کرد، اگر از غذا خوشش می آمد میل می کرد و گرنه نمی خورد . آب را در سه نوبت می نوشید و با ذکر بسم الله شروع می کرد و در پایان الحمدلله می گفت .

 

6- سیره, اخلاقی, پیامبر (ص)

رسول, گرامی اسلام (ص) بردبار، شجاع ، عادل و پاکدامن بود . از همه با حیاتر بود، به چهره کسی خیره نمی شد، دعوت آزاده و برده را می پذیرفت، در وقت غذا خوردن تکیه نمی داد ، هنگامی که خادمش خسته می شد به او کمک می کرد ، در کارها به اهل خانه یاری می رساند، هدیه را می پذیرفت گرچه جرعه ای شیر بود ، خشمش برای خدا بود و هرگز برای خویش غضب نمی کرد .

در تشییع جنازه شرکت می کرد، از بیماران عیادت می نمود، با فقرا می نشست و با آنان هم غذا می شد، به کسانی که در اخلاق با فضیلت بودند احترام می گذاشت و با اشخاص آبرومند الفت می گرفت، به کسی جفا نمی کرد، پوزش عذرخواهان را می پذیرفت . هرگز به کسی فحش نداد ، هرگاه در حضور وی کسی ملامت و سرزنش می شد می فرمود: به او کاری نداشته باشید، در برابر بدی دیگران ، بدی نمی کرد ، بلکه گناه آنان را نادیده می گرفت .

رسول, خدا (ص) نمی نشست و بلند نمی شد مگر به یاد و نام خدا ، هر کس بر ایشان داخل می شد به او احترام می گذاشت ، حال وی در رضا و غضب یکسان بود و جز حق بر زبان چیزی نمی راند .

 

آری او بهترین الگو و اسوه برای ما مسلمانان می باشد .

میلاد بر همگان مبارک 

نامه ی مهر...
ما را در سایت نامه ی مهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mnameiemehra بازدید : 209 تاريخ : يکشنبه 11 آذر 1397 ساعت: 4:23