آسیب های نوپدید " تلفن همراه "

ساخت وبلاگ

باسمه تعالی

آسیب های نوپدید " تلفن همراه "

تلفن همراه

امروز بیشتر ما تلفن همراه را ابزاری ضروری در زندگی روزمره می دانیم ودر کمتر شرایطی از آن شکایت می کنیم.

این دستگاه کوچک باعث شده در هر زمان و مکانی در دسترس باشیم. استفاده از تلفن همراه هر روز بیش از پیش در جوامع رواج می یابد وامروزه بسیاری از افراد از این پدیده نوین ارتباطی به طور مؤثر استفاده می کنند و انواع گوشی های همراه با جدیدترین فناوری ها در بازار عرضه می شود.

دنیای امروز عصر تلویزیون،ماهواره ،کامپیوتر ،اینترنت وتلفن همراه است.

موارد فوق چنان با سرعت وارد زندگی بشر شده و راه نفوذ خود را ادامه می دهند که نمی توان از کنار آنها با بی تفاوتی گذشت ؛ بلکه باید با آنها به روش صحیح برخورد نمود تا بیشترین سود واستفاده حاصل آید.نکته قابل ذکرآن است که گرچه اثرات مثبت تکنولوژی در کیفیت زندگی ما قابل انکار نیست ولی در صورت عدم مدیریت صحیح نیز ممکن است اثرات مضر آن بر زندگی ما غیر قابل جبران باشد.

متأسفانه تلفن همراه امروز تبدیل به یک اسباب بازی جدید برای کودکان وحتی برخی بزرگترها شده که کارشناسان از آن به عنوان اسباب بازی خطرناک یاد می کنند.  این وسیله اگر تحت کنترل نباشد می تواند بسیار خطرناک تر از رایانه ،اینترنت ،تلویزیون و... باشد.

 

 اهم آسیب های استفاده از تلفن همراه

آسیب جسمانی

امواج الکترومغناطیس این دستگاه برای کودکان کمتر از 10 تا 12 سال بسیار خطرناک است .هر چند که هنوز ارتباطی بین استفاده از این وسیله و ابتلا به سرطان ثابت نشده ولی تحقیقات بعضی از دانشمندان نشان داده که ارتباط احتمالی در مورد استفاده از تلفن همراه وابتلا به برخی سرطان های مغز وجود دارد.

 

مشکلات خواب

   کودکان ونوجوانانی که ازاین وسیله استفاده می کنند در بسیاری اوقات به علت دریافت پیامک در انتهای شب بد خواب می شوند .خیلی اوقات برای پاسخ دادن به این پیامک ها لازم است که ذهن هوشیار شده که همین امر موجب اختلال خواب می شود همین بد خوابی وبی خوابی در عملکرد روزانه آنها تأثیر گذار خواهد بود.

 

کاهش تمرکز وتوجه وافت عملکرد تحصیلی

  با توجه به اینکه بسیاری از دانش آموزانی که تلفن همراه دارند،ممکن است آن را با خود به مدرسه نیز ببرند ودر سرکلاس درس غالباً در حال ارسال پیامک باشند از توجه به درس باز می مانند،نمرات درسی آنها کاهش می یابد ودچار افت تحصیلی می شوند .همچنین این دانش آموزان به علت استفاده مکرر از دکمه های گوشی در دراز مدت ازدرد مفاصل وانگشتان نیز شکایت دارند.

 

اضطراب ونگرانی

بسیاری از کودکان ونوجوانان همیشه نگران این موضوع هستند که مبادا والدینشان از اطلاعات گوشی آنها با خبر شوند .همین نگرانی ودلهره باعث می شود تا در مورد پیامک ها به پدر ومادر دروغ بگویند. که امری بسیار ناپسند و منشاء خلاف های بزرگتر و بعدی می شود که جبران نا پذیرند.

 

اتلاف وقت زیاد

  از آنجا که گوشی های تلفن همراه قابلیت دارا بودن بازی های مختلف را در خود دارد،کودک یا نوجوان مدت زمان زیادی را سرگرم بازی می شودو از دیگرکارهای ضروریش باز می ماند.

 

 دستیابی به اطلاعات نامتناسب با سن وروحیات دانش آموزان

در بسیاری از مواقع محتویات درون پیامک ها و بلوتوث ها مسائل واطلاعات نامناسبی دارد که ذهن کودک ونوجوان را در گیر می کند ،مشغله فکری برای او ایجاد می شود وبه علاوه غالباًبه خاطر ترس از اطلاع والدین دچار تشویش ونگرانی می شود.

 

کاهش خلاقیت

استفاده از تلفن همراه برروی خلاقیت وشکوفایی ذهن واندیشه آنها تأ ثیر منفی می گذارد.

 

 راهکارهای مناسب در استفاده از تلفن همراه

  توصیه متخصصان امر این است که خرید گوشی همراه را به پایان دوره نوجوانی یعنی بعد از 18 سالگی موکول کنید چنانچه این امر مهم تحقق پیدا نکند توصیه های زیر را مد نظر داشته باشید:

  1. مدت زمان استفاده را محدود کنید.
  2. به هیچ عنوان تلفن را به مدرسه نبرید ودر زمان انجام تکالیف نیز آن را خاموش کنید.
  3. به یاد داشته باشید که هر پیامک یا موضوعی که  در تلفن دارید حتماًدرست وواقعی نیست.
  4. نسبت به افرادی که با شما رابطه ی تلفنی دارند با احتیاط های لازم وحتماًبا اطلاع ونظارت والدین عمل کنید.
  5. بدانید که دریافت وارسال پیامک یا بلوتوث درست مانند صحبت کردن با یک غریبه است وباید همان احتیاط هایی را که در این زمینه به کار می رود اینجا هم رعایت کنید.
  6. هیچ گاه نباید اطلاعات شخصی وخانوادگی خود را از طریق پیامک به دیگران انتقال دهید.
  7. هرگز بدون اطلاع والدین خود با کسی که از طریق پیامک آشنا شده اید ملاقات نکنید.
  8. بدانیم که همان قوانینی که در ارتباطات واقعی رعایت می کنیم مانند فحش ندادن،استفاده نکردن از کلمات رکیک وطنز ها ومطالب مبتذل و... باید در مورد تلفن همراه نیز به کار گرفته شود.
  9. باید بدانیم که ارتباط از طریق پیامک جای دوستی های واقعی بین افراد را نمی گیرد.

سخن آخر اینکه

ثابت شده است که هرچه استفاده از این وسیله کمتر باشد.استرس ونگرانی فرد کمتر وشرایط روانی بهتری خواهد داشت .کودکان ونوجوانانی که در طول روز 3تا4 بار از تلفن همراه استفاده می کنند نسبت به کسانی که 15 تا 20 بار آن را به کار می برند شرایط روحی روانی مطلوب تری دارند، شبها بهتر می خوابند، نگرانی واسترس کمتری دارند، روند تحصیلی آنها خوب است وافراد با نشاط وبا روحیه بالاتری در جامعه هستند.

نامه ی مهر...
ما را در سایت نامه ی مهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mnameiemehra بازدید : 176 تاريخ : سه شنبه 26 دی 1396 ساعت: 16:15