چگونه خود را تشویق به نماز کنیم ؟

ساخت وبلاگ

 باسمه تعالی 

چگونه خود را تشویق به نماز کنیم ؟

اميدواريم که بتوانيم راهکاري خدمت تان ارائه بدهيم که مفيد فايده شما جوانان اين مرز و بوم الهي و آسماني باشد.

نکته اول؛ همانطورکه مي دانيد انسان از دو بُعد جسم و روح تشکيل يافته وجسم و روح هردو نياز به تغذيه داشته تا تقويت يافته وقدرت برادامه زندگي واداره خود و خانواده و وظايف اش را داشته باشند و بدون تغذيه امکان بقاء ودوام غيرممکن بوده و با مشکل مواجه خواهد شد.

غذاي جسم را همه به آن اهميت و اولويت مي دهند وغالباً درسه وعده به سراغش مي روند. ولي ازآن جائي که غذاي روح ملموس و محسوس نبوده و نياز به تفکر و تدبر بيشتردارد، عده اندکي به آن توجه کرده واينگونه افراد قطعاً از اراده و ايمان قوي ومحکمي هم برخوردارند.

خداوند متعال ودين اسلام دراين زمينه براي تغذيه روح وتقويت آن غافل نشده وهمچون غذاي جسم درسه وعده براي يک انسان مسلمان مؤمن تنظيم وتعيين نموده تا همواره با اقامه آن دچار ضعف ،سستي ، رخوت و تنبلي در روح ، روان ، ايمان و اراده اش نشود.

بااين توضيح مختصر و نسبتاً واضح و روشن مي توانيم پي به اهميت نماز به عنوان غذاي روح ببريم.

شايد بپرسيد که چرا در اين غالب و شکل بايد انجام داد؟ خوب هرکي دلش مي خواهد مي تواند با خداي خويش پرستش کند؟ پاسخ اين پرسش را مي توان با اينگونه داد. هرکس دراجتماع هر جوري دلش خواست غذا بخورد در روي زمين بدون بشقاب و ظروف ديگر .

اين تصور درجامعه قطعاً نوعي توحش و جنگلي بودن را به نمايش مي کشاند.

درحالي که انسان موجودي محترم، مکرم و شريفي بوده و هر توصيه و تعليمي که از سوي خداوند متعال و توسط فرستادگانش صورت مي گيرد،در شکل و شمايلي مناسب، منطقي بوده تا هم شآن و شخصيت اش محفوظ مانده وهم بهتر به مطلوب ومقصود برسد.

نکته دوم؛ اگر حس نياز در انسان به سوي خداي بزرگ و بخشنده و بنده نواز احساس نشود و همچنين به کوچکي خودمان دراين نظام خلقت پي نبريم همواره نخوت و غرور و تکبر همچون حجابي ضخيم در برابرمان وجود داشته و نمي توانيم از عوالم غيب و شهود آگاه و آشنا شويم.

همين طور بدانيم ما محدود ، موقتي و رفتني مي باشيم و همچون مسافري سوار بر قطار زندگي چند صباحي را در اين دنيا سپري مي نمائيم و بايد در اين مدت کم وکوتاه به نيازهاي خودمان جوابي معقول و مطلوب بدهيم.

نکته سوم؛ از طرفي نمازکه اين قدر اهميت دردين دارد، جزء فروعات محسوب شده و آنچه که اصل و اساس دين مي باشد که بايد با تحقيق و تفکر تفهيم و تبين گردد، اصول دين هستند که عبارتند از: توحيد، نبوت، معاد، امامت و معاد. اينها اگر براي شخص مسلمان با مطالعه ،مشاوره و مراجعه به محافل و مجالس مفيد و مذهبي در دل و جانش جا بيفتد، بقيه مسائل همچون نماز و روزه و خمس وحج و جهاد براحتي حل شدني خواهد بود. بقول شاعر؛ چونکه صد آمد ، نَوَد هم پيش ماست.

نکته چهارم؛ بهتراست شماکه اهل علم و تحصيلات عاليه مي باشيد ، درشرح حال عارفان ، عالمان و عابدان بخصوص بزرگاني همچون امام خميني درکتاب سرالصلوه ايشان وآيت الله ملکي تبريزي درکتاب آداب الصلوه ايشان و همچنين آثاري همچون: بهجت عارفان ( شرح حال آيت الله بهجت ره) گنجينه عارفان، صدري وکتاب ايمان و توحيد شهيددستغيب مراجعه نموده تا اين علاقه وکشش در شما تقويت يافته وجهت درستي پيدا کند. همواره خودتان را از راهنمائي افراد مطلع و کارشناسان مذهبي بي نصيب ندانيد.

نکته پنجم؛ درروايت داريم هر قوم و گروهي اهل مشورت باشند، راه هدايت را پيدا خواهند کرد.

خداوند متعال دريکي ازجاهائي که به ملائک فخر مي کند، هنگامي است که جواني در روي زمين از لذت و شهوت روي برگردانده و به سمت او آمده وسر به سجده ، عبوديت و بندگي مي نهد. اشاره به چنين بنده اي کرده و به ملائک مي گويد؛ ببينيد بنده خوب مرا.

نکته آخر؛ از اينکه دراين دوران طلائي جواني به فکر عبادت وبندگي خداوند متعال و چگونگي آن مي باشيد، مورد تحسين و تشويق بوده و بدانيد درجواني پاک بودن شيوه پيغمبري است، وَرنه هرگَبري در پيري شود پرهيزگار.

کسي که درجهت خشنودي خداقدمي بردارد، زندگي اش همواره با خوبي و خوشي همراه خواهد بود.

ان شاالله توانسته باشيم تاحدودي به اين پرسش شما، پاسخ مختصر، مفيد و مناسب داده باشيم.

موفق و پيروز باشيد.

 م 

نامه ی مهر...
ما را در سایت نامه ی مهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mnameiemehra بازدید : 233 تاريخ : پنجشنبه 30 آذر 1396 ساعت: 17:12